?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, יש לי אלייך שתי שאלות. אני יודעת שב100 גר' כרוב טרי יש 25 קל'. אז אם נגיד ואני אוכלת קילו אחד של כרוב בבת אחת בסלט- האם יוצא שצרכתי 250 קל'? אני יודעת שכן אך כוונתי : האם זה משמין בדיוק כמו 250 קל' שאני נגיד אוכל מאורז מבושל? הרי זה פחמימה נטו וזה ירק נטו. אז אם סלט ששוקל קג' אחד מכרוב בלבד. האם זה ישמין בדיוק כמו האורז? שאלה נוספת. אני רושמת לך תפריט שלי ליום ואודה לך אם תתיחסי אליו - האם אני אוכלת מספיק קל' או שאני ממעיטה מדי: (יש לציין שאני בת 25 גובה 1:68 שוקלת 53. אני סטודנטית והתפריט הזה הוא לגבי ימים של תקופת מבחנים בהם אני כל היום בבית ולא מבצעת כמעט שום פעולה גופנית) 7:00- נס בלי סוכר, ביצה קשה, גביע יוגורט 0 %, 8:30- תפוח 11:00- 200 גר' חזה הודו או טונה במים, פרוסת לחם קל, סלט ירקות 14:00- פרוסת לחם קל, סלט ירקות, חצי גביע קוטג 1/2 % 16:00- תפוח 17:30- פרוסת לחם קל, גמבה עם גבינה לבנה 1/2 % 19:00- סלט ירקות עם טונה במים או עם יוגורט 0 % האם אני אוכלת מספיק פחמימות או שאני מחמירה עם עצמי. כמה פרוסות לחם קל אני יכולה להרשות לעצמי לאכול עם נתונים כמו שלי על מנת לא להשמין?(בהנחה שאני לא עושה שום פעילות גופנית) ושאלה אחרונה: האם אני יכולה להחליף את התפוח בשתי פקרוסות לחם קל בלי לפחד מלעלות במשקל. כיאני בעקרון מעדיפה לחם על פני התפוח. אני שואלת זאת כי משום מה יש לי פחד מלחם. כאילו לחם זה משמין ופרי עוד נחשב כאילו מותר לאכול. אודה לך אם תעני לי על 3 השאלות תודה
שלום, הערך הקלורי של ירק נובע מהפחמימות שבו ולכן אין הבדל בינו לבין הפחמימות שמגיעות מאורז מבחינה תרומה קלורית. באורז יש גם חלבון שתורם לערך הקלורי שלו, מה שבכרוב אין כל כך. לעומת זאת כרוב עשיר יותר בסיבים מסיסים, כך שספיגת הפחמימות תהא שונה. אך מבחינת התרומה הקלורית הכוולת אין הבדל בין 20 קק"ל שמגיעות מכרוב או מאורז. אף אחד מהם לא "משמין" לבד, זה סך הכל התרומה שקובעת. התפריט דל מאוד ואת מחמירה, פני לדיאטנית להרכבת תפריט אישי. לחם לא משמין יותר מפרי, כמו שאמרתי, זו פחמימה וזו פחמימה, ויש אפילו שיטענו שהסוכר מהפרי תורם להשמנה יותר. בברכה, דנה