ביצה - כולסטרול
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בעבר אמרו שאסור לאכול יותר מביצה אחת ליום, מכיוון שהיא מעלה כולסטרול, בשנים האחרונות שומעים לא מעט על כך שההיפך הוא הנכון, שביצה מורידה כולסטרול. 1.האם יש הסכמה קלינית לגבי הביצה (או התרנגולת ? ) - האם היא מעלה או מורידה כולסטרול ? 2. כיצד היא יכולה להוריד כולסטרול ? הרי החלמון מכיל כולסטרול... 3. מהי התצרוכת המקסימלית ליום ? (אני מניח שזה תלוי במשקל / מין ?) תודה.
שלום, מחקרים לא מראים שביצה מורידה כולסטרול אבל בהחלט מחקרים רבים כבר שביצה לא מעלה כולסטרול בקרב אנשים בריאים. אך במקרה של אנשים הסובלים מכולסטרול גבוה רצוי להגביל לביצה אחת ביום, מתוך הנחה שאנו מקבלים ביצה גם במזונות מוכנים ולא רק את הביצה עצמה.החלמון אמנם מכיל הרבה כולסטרול אך כבר הוכיחו שלא הכולסטרול במזון הוא הבעיה אלא הרכב השומנים במזון כגון שומן רווי וחומצות שומן טרנס הן אלו שמשפיעות יותר על הרכב השומנים בגוף, עודף משקל וחוסר פעילות גופנית וכן נטיה גנטית ותרופות מעלות כולסטרול במיוחד כולסטרול הנתון יותר לחמצון. בכל מקרה, נכון להיום ההמלצה עומדת על ביצה אחת ליום כולל זו שמזון שאנו מכינים. בברכה, דנה
אני זוכר שקראתי ששומן טרנס נמצא באופן טבעי במזון במזונות שונים ולכן אין צורך לפחד לא משומן טרנס וגם לא משומן רווי :) לשני השומנים יש תפקיד בגוף וחבל לוותר עליהם בגלל דעות מוישנות . ביצה היא החלבון והשומן המושלם לאדם , למה להגביל אותה אם כדי שלא לאכול מזון מושלם ?