שטיפת פירות וירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/07/2008 | 13:30 | מאת: רן

האם נכונה, לדעתך, הטענה כי אין די בשטיפת ירקות ופירות במים טרם אכילתם וכי מוטב לסבנם בסבון? האם נכונה הטענה כי פטרוזיליה, שמיר, כוסברה וכו' הם המיועדים ביותר לפורענות מבחינת חומרי הריסוס בהם משתמשים?

02/07/2008 | 17:33 | מאת: דנה ויינר

שלום רן, זה תלוי בחומר הריסוס, ישנם כאלו שמספיק מים, ישנם כאלו שדורשים מים וסבון. הבעיה שאי אפשר לדעת ולעיתים שטיפה במים וסבון מצמידה ומכניסה יותר את חומר ההדברה לתוך המוצר, כך שאין לי המלצה חד משמעית בנושא. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית