שטיפת פירות וירקות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם נכונה, לדעתך, הטענה כי אין די בשטיפת ירקות ופירות במים טרם אכילתם וכי מוטב לסבנם בסבון? האם נכונה הטענה כי פטרוזיליה, שמיר, כוסברה וכו' הם המיועדים ביותר לפורענות מבחינת חומרי הריסוס בהם משתמשים?
שלום רן, זה תלוי בחומר הריסוס, ישנם כאלו שמספיק מים, ישנם כאלו שדורשים מים וסבון. הבעיה שאי אפשר לדעת ולעיתים שטיפה במים וסבון מצמידה ומכניסה יותר את חומר ההדברה לתוך המוצר, כך שאין לי המלצה חד משמעית בנושא. בברכה, דנה