מוצרי חלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, ברצוני לדעת האם כמות הסידן אשר נקלטת בגוף ממוצרי חלב משתנה ביחס לאחוזי השומן? כלומר האם ביוגורט כלשהו של 3% שומן יקלט יותר סידן בגוף מאשר אותו סוג יוגורט אך של 1% שומן? כנ"ל לגבי חלב..גבינות למינהן..קוטג' וכו'. בתודה מראש.
שלום ירדן, במוצרי חלב דלי שומן ישנה בעיה כי כמות הויטמין D בהם נמוכה. ויטמין זה הינו חיוני לספיגת סידן במעי. לכן ככל שיורד אחוז השומן מעבר לגבול בו אין מספיק ויטמין D יורד אחוז ספיגת הסידן. מאידך, כמויות גדולות של שומן מעכבות ספיגת סידן, ולכן חשוב האיזון.מוצרים של 5-30% נחשבים לתורמי סידן טובים יותר מאלא באחוזי שומן נמוכים או גבוהים מאלו. רצוי למצוא את אלו שבאמצע הטווח והמועשרים בסידן כגון גבינה צהובה ומותכת.כמו כן היום דואגים להעשיר חלק ממוצרי החלב לא רק בסידן אלא גם בויטמין D אך זה יעיל רק במזונות בעלי אחוזי שומן של 1.5% ומעלה. מזונות של 0% שומן הם אינם יעילים בספיגת סידן. בברכה, דנה בברכה, דנה