טונה משומרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/02/2008 | 11:41 | מאת: תמר

האם טונה משומרת הינה מקור טוב לחומצות אומגה 3? האם תהליך השימור פוגם באיכות ובכמות? האם נכונה הטענה כי יש להעדיף טונה במים כיוון שחומצות שומן מתערבבות בשמן וכאשר אנו שופכים אותו, חלקן יורדות לטימיון? האם תכולת הנתרן הגבוהה יכולה להפריע מבחינה בריאותית?

11/02/2008 | 11:57 | מאת: דנה ויינר

שלום תמר, טונה משומרת אינה מהווה מקור טוב לאומגה 3 בעיקר בגלל תהליך השימור. בכל מקרה עדיפה זו בשמן ולא במים, למרות שאנו שופכים את השמן, המעט שנשאר מהווה סביבה טובה יותר לאומגה 3. מבחינת נתרן, אם יש הגבלות מלח בשל לחץ דם רצוי להמנע ממזונות משומרים באופן כללי. בכל מקרה רצוי להפחית בצריכת מזונות משומרים. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית