קנדידה: תזונה מומלצת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/01/2008 | 05:09 | מאת: ravitel

באחרונה גיליתי שאני סובלת מקנדידה. ידוע לי כי התזונה המומלצת במקרה כזה היא צמצום פחמימות, סוכרים ושמרים, ושאם צורכים פחמימות וסוכרים עדיף להתרכז במורכבים ולא בפשוטים. שאלותיי: אילו ממתיקים מומלץ לצרוך במקום סוכר לבן ודבש? מה עדיף: סוכר חום או ממתיק סוכרלוז? אילו פירות מומלץ לצרוך ומאילו להימנע/ לצמצם? מאילו מזונות בכלל כדאי להימנע? במה כדאי להתרכז? אילו פחמימות בכל זאת מומלצות (פירוט סוגים)? קראתי איפשהו שצריכת סויה אינה מומלצת במקרה כזה, האם נכון?

30/01/2008 | 13:39 | מאת: דנה ויינר

שלום רויטל, אם את רוצה להמנע מפחמימות פשוטות העדיפי את הסוכרלוז על פני סוכר חום. אין פירות מיוחדים, כל הפירות עשירים בפחמימות, הקפידי על 3 מנות ביום. כמו שאמרת, צריך להתרכז בפחמימות מורכבות כגון, חיטה מלאה, כוסמת, שבולת שועל, שיפון, קטניות. אין לי מידע לגבי סויה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית