קנדידה: תזונה מומלצת
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
באחרונה גיליתי שאני סובלת מקנדידה. ידוע לי כי התזונה המומלצת במקרה כזה היא צמצום פחמימות, סוכרים ושמרים, ושאם צורכים פחמימות וסוכרים עדיף להתרכז במורכבים ולא בפשוטים. שאלותיי: אילו ממתיקים מומלץ לצרוך במקום סוכר לבן ודבש? מה עדיף: סוכר חום או ממתיק סוכרלוז? אילו פירות מומלץ לצרוך ומאילו להימנע/ לצמצם? מאילו מזונות בכלל כדאי להימנע? במה כדאי להתרכז? אילו פחמימות בכל זאת מומלצות (פירוט סוגים)? קראתי איפשהו שצריכת סויה אינה מומלצת במקרה כזה, האם נכון?
שלום רויטל, אם את רוצה להמנע מפחמימות פשוטות העדיפי את הסוכרלוז על פני סוכר חום. אין פירות מיוחדים, כל הפירות עשירים בפחמימות, הקפידי על 3 מנות ביום. כמו שאמרת, צריך להתרכז בפחמימות מורכבות כגון, חיטה מלאה, כוסמת, שבולת שועל, שיפון, קטניות. אין לי מידע לגבי סויה. בברכה, דנה