כבד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/01/2008 | 08:48 | מאת: אלי

דנה שלום, האם יש בעיה תזונתית-בריאותית באכילת כבד? האם נכונה הטענה שיש בו רעלים (בהיותו אבר שתפקידו לסלק רעלים)? האם יש משמעות, בהקשר זה, לסוג הכבד (למשל כבד צלוי, לעומת ממרח כבד)? תודה ושבוע טוב. אלי

20/01/2008 | 12:20 | מאת: דנה ויינר

שלום אלי, כבד עשיר מאוד בכולסטרול ושומן רווי ולכן פחות מומלץ לאכילה על בסיס קבוע. אחת לשבועיים-שלושה אפשר לאכול. צורת ההכנה כבר פחות רלונטית. עובדת היותו אחד מהגופים לסילוק רעלים פחות משמעותית, כי לנו יש כבד שעושה זאת גם. בברכה, דנה

20/01/2008 | 22:06 | מאת: אלי

דנה שלום, ברשותך אבהיר 2 הבהרות אשר על הרקע שלהן אבקש התייחסותך הנוספת. א. ערכי הכולסטרול שלי (אומנם בעזרת סטטין 10 מ"ג) הם: הכללי - 136, HDL - 51, ו-LDL - 73. האם גם בערכים אלו תמליצי להימנע מאכילת כבד יותר מפעם-פעמיים בשבוע? ואשר להסברך שיש לנו כבד שאף הוא מסלק רעלים, דומני שהוא אינו נוגע ממש לשאלה אליה התכוונתי וכנראה לא הבהרתי אותה די הצורך. הטענה שקראתי במקום אחר היא שבכבד (שאותו אנו אוכלים) יש רעלים, משום שתפקידו לעסוק ברעלים (אומנם בפינוים). ביקשתי לדעת האם טענה כזאת נראית לך. אודה על תשובותייך לשתי השאלות הללו. אלי

מנהלי פורום תזונה קלינית