לחם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/01/2008 | 08:39 | מאת: שאלה

הי דנה בוקר טוב ברשותך מספר שאלות נוספות א. ממהה עשוי שומשום ולמה הוא נחשב לכלכך בריא ב. מה זה קמח סויה, וגלוטן האם הם בריאים ג. מה זה קלציום, פרופיונט, מולאסה ד. חומצה אסקרובית ציטרית? ה. חיטה כהה??? לתת טיבעי ? תודה והמשך יום נעים

02/01/2008 | 16:43 | מאת: דנה ויינר

שלום, 1. שומשום עשוי משומשום, זהו סוג של זרע. הוא נחשב לבריא בשלתכולת סידן גבוהה וכן חומצות שומן חד בלתי רויות המועילות מבחינת מחלות לב וכלי דם. 2. קמח סויה הוא קמח העשוי מסויה כמו שקמח לבן עשוי מחיטה. גלוטן זהו חלבון הנמצא בחלק מהדגנים כולל חיטה.גלוטן בעייתי רק לאלו האלרגים אליו. קמח סויה אינו בריא יותר מקמח חיטה. 3. קלציום- שם לועזי לסידן. פרופיונרט- שם לחומצות שומן קצרות שרשרת הנוצרות מתסיסת סיבים במערכת העיכול ואלו נמצאו מועילות בהורדת סיכוי לסרטן מעי הגס. מולאסה- סוג של סוכר. 4. חומצה אסקורבית וצטרית אלו חומצות הנמצאות בחלק גדול מהפירות בעיקר פירות הדר. מקנות טעם וריח. 5. חיטה כהה- הכוונה לחיטה מלאה. לתת טבעי נוצר משעורה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית