,תזונה נכונה לאחר דוירטיקוליטיס
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום, הייתי מאוד מבקשת לשמוע ממך מה רצוי לא לאכול ומה רצוי כן לאכול לאחר דוירטיקוליטיס. קיבלתי אנטיביוטיקה תוך ורידית במסגרת אישפוז. לפני מספר ימים סיימתי טיפול באנטיביוטיקה דרך הפה. כאבי הטן שככו. תחילה ניזונתי רק בנוזלים. לאחרונה הוספתי לתזונה יוגורט, גבינת קוטג, ביצה ולחם לבן. נאמר לי שאוכל לחזור בהדרגה לתזונה רגילה. גם באופן רגיל איני יכולה לאכול ירק ירוק וכל דבר שמכיל ויטמין k שכן יש לי בעייה של קרישיות יתר ואני מטופלת בסינטרום (תחליף לקומדין). מאז האירוע אני סובלת מטעם מלוח מאוד, ומתכתי בפה ובעור הגוף דבר שמאוד מציק לי. אודה לך אם תוכלי להאיר את עיני בנידון. תודה מקרב לב.
שלום, אכן בשלב ראשון הדיאטה דלת שומן וסיבים. אך עם הזמן הדיאטה צריכה להיות עשירה בסיבים תזונתיים עם מקור מירקות, פירות דגנים מלאים, קטניות ועוד.המלצתי, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי בשל מורכבות הדיאטה בייחוד בשילוב קומדין. בברכה, דנה