דלקת התריסריון ותזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/12/2007 | 12:55 | מאת: נטע

אני בת 32. בבדיקת גסטרוסקופיה שעשיתי לפני יומיים אובחן שאני סובלת מדלקת התריסריון. הרופא רשם אומפרדקס 20 מ"ג. מבירור שעשיתי הבנתי שהתרופה הנ"ל לא מרפאת את הדלקת אלא רק מקלה על הסימפטומים. רציתי לשאול האם באמצעות תזונה מסוימת אפשר לטפל בדלקת ולהביא לריפוי? (אפילו רק כחלק מטיפול). אני יודעת מאילו מאכלים אני צריכה להמנע, מתוך ניסוי וטעיה אני יודעת מה יכול לגרום לי לכאבים. אבל האם יש גם סוגי מזון שיכולים להועיל ושהם מומלצים במצב כזה? אציין שאני צמחונית, לא אוכלת מוצרי חלב למעט קוטג' ויוגורט. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
26/12/2007 | 16:30 | מאת: דנה ויינר

שלום נטע, המטרה הטיפולית בדלקת זו היא להוריד הפרשת חומצה בקיבה הגורמת לדלקת. לכן התרופה והמנעות ממזונות מגרי חומצה עוזרת לדוגמה מזון שמן ומטוגן, בצל, שום, מזון מתובל וחריף, עישון, אלכוהול וקפאין.אין מזון שמרפה את הדלקת באופן ישיר. בברכה, דנה

26/12/2007 | 18:28 | מאת: נטע

מנהלי פורום תזונה קלינית