דני
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
הי דנה בדקתתי בהמלצתך אתרים בהם ניתן לקבל טבלה עם ערכין גליקמיים יש הרבה טבלאות עם ערכין שונים לאותו מוצר?? על מה להתבסס? מה זה גזר לבן עוד כתוב שאורז המבושל 6 דקות טוב להורדת המדד הגליקמי ? כ"ל לגבי פסטה(אל דנטה) כרוב מסולסל? מדוע לתפוחי אדמה במיקרו יש מדד גליקמי גבוה?
שלום דני, אני חיבת לציין שאתה מייחס לערך הגלקימי יותר מדי חשיבות. מעט מאוד מחקרי תזונה הראו תועלת כלשהי בשמירה על ערכים אלו, לידעתך. אין טבלה אחת, יש הרבה טבלאות וכולם מקורן במדינות ומעבדות מחקר שונות, אני לא יכולה להמליץ על טבלה מסויימת. גזר לבן הוא סוג של שורש, כמעט ולא רואים אותו בארץ. הסברתי לך שבישול פחמימות מוריד חלק גדול מהעמילן ולכן האינדקס הגליקמי יורד בדומה לתפו"א כך גם אורז ופסטה. כיוון שלא עוברים בישול במים ולכן יש ריכוז גבוה של עמילן. בברכה, דנה