חיטה מלאה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, 1. האם החיטה הנמכרת במרכולים, באריזה שכתוב עליה רק "חיטה" , היא חיטה מלאה, או שיש אחרת ? 2. מה עדיף מבחינה תזונתית, חיטה כנ"ל או גריסי פנינה ? תודה רבה, אילנה.
שלום אילנה, כאשר אנו אומרים חיטה מלאה מתכוונים בעיקר למוצרים מעובדים המכילים קמח שמקורו בחיטה מלאה, כלומר גרגירי חיטה שלא הופרדה מהם הקליפה. חיטה שנמכרת היא חיטה לכל דבר, הצמח עצמו, שמכיל את הקליפה ולכן מלאה, אך ההגדרה לחיטה מלאה היא בהקשר של הקמח ולא של המוצר עצמו. שני המוצרים מומלצים, אין העדפה לאחד על פני השני, שילוב שניהם בתפריט הינו הטוב ביותר. בברכה, דנה