אבקת מרק ללא מלח
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום דנה, אני מחפשת אבקות מרק ללא מלח. מצאתי סידרה כזאת של חברת 'שביט' אם אינני טועה בשם.. מה שמעורר בי ספק וזו שאלתי - הרי מלח באבקות המרק משמש גם כחומר משמר. האם באבקות כאלו ללא מלח , מכניסים חומרים אחרים, במקום המלח, לשם השימור, ואולי חומרים אלו לא הכי רצויים? אני לא רוצה להגיע למצב שאשתמש באבקה ללא מלח, (במסגרת הנסיון לשמור על לחץ דם תקין..) אבל שזה יזיק לי בכיוון אחר. מה ידוע לך בנושא זה? ואולי את מכירה אבקות מרק הכי פחות מזיקות שאפשר ? אם לא - מה יכול להיות תחליף שיוסיף טעם טוב ? תודה !
שלום אהובה, קשה לי להאמין שקיים מוצר כזה ללא מלח בכלל. אם את יכולה, הואיל ואיני מכירה א המוצר לרשום לי כמה נתרן יש ל-100 גר ומהי רשימת הרכיבים.קרוב לוודאי שפשוט לא הוסיפו מונוסודיום גלוטאמאט, אך מלח (נתרן ) בטוח יש. ואם אין שם מלח אז למה להשתמש במוצר זה. למה לא להוסיף למרק תבלינים כגון שום, פלפל, שורשים ועלים התורמים לטעם המרק. זה לעולם לא יהיה כמו אבקת מרק, אך תהליך ההתרגלות לאכילת מזונות דלי נתרן יחסית קצרה. מעבר לכך, גם אם יש לך לחץ דם זה לא אומר שאסור לאכול בלי מלח בכלל אלא להגביל, אז את יכולה להשתמש גם בקצת מלח לתיבול. אני בד"כ ממליצה על 1 כף אבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטאמט ל-2 ליטר מי מרק. בברכה, דנה
דנה, את צודקת בכך שהיה כתוב על הקופסה - ללא מונוסודיום וללא גלוטן. אין לי כרגע את הקופסה, אבל היה כתוב גם "ללא מלח". בכל אופן, כנראה בשבוע הבא אהיה במקום שבו מוכרים את המוצרים של חברת שביט ואני אעתיק משם את רשימת המרכיבים, ואדווח לך.בכל מקרה, אם תרשמי בגוגל - שביט שטרן ושות' בע"מ נתניה, תראי את אתר החברה. תודה בנתיים.