הקליפה הרכה של השקד
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
מבלבלים אותנו. הצמחונים טוענים שזה מכיל חומר רעיל. ישנם מחקרים הטוענים שבקליפת השקד יש אוצר בלום של אנטי מחמצנים. מי צודק או בקיצור לאכול השקדים עם או בלי הקליפה הרכה? בתודה
שלום שאול, שקד תרבותי הוא השקד שאנו קונים ורק הוא ראוי למאכל. יש גם שקד בר והוא אסור למאכל בגלל חומרים רעילים בקלפתו. למיטב ידיעתי אין הכרח לקלף את קליפת השקד התרבותי, אבל אם כך נוח לך יותר - אין בעיה. בברכה, דנה
לפי ידיעתי גם בשקד שאני אוכלים- הקליפה מכילה ציאנידין,שאכן זהו רעל (ציאניד) ולכן הייתי ממליצה להסיר את הקליפה לפני האכילה, פשוט להכניס את השקדים לכוס מים רותחים לחמש דקות והקליפה תוסר במהירות מעולה לצרבות