בשר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בוקר טוב מדוע בשר לא נחשב כמזון אלרגני מוביל כמו ביצים וחלב, הרי גם בו יש חלבונים? רות
שלום רחל, ראשית יש לדייק, כל מזון יכול להיות בעל פוטנציאל אלרגני. ההבדל שישנם מזונות בעלי פוטנציאל אלרגיה גבוה מאחרים. ההבדל נובע מכמה גורמים, סוג החלבון או נוכחות חלבון הוא רק מהעניין. כמובן ככל שהחלבון שונה מאיתנו כך עולה הסבירות שחלבון זה היה אלרגן, שנית ישנם מבנים נוספים הקשורים לחלבונים היכולים לעורר את המערכת החיסונית המורכבת מאוד. ידוע כי יש אלרגיות לבשר, בעיקר בקר, ארנב, כבש, אך אלו נדירות, נפוצות יותר במבוגרים. אני רק יכולה לשער שיש פחות אלרגיה לחלבון מיונקים גם בשל הקרבה הגנטית והמבנית ואולי גם בגלל זמן חשיפה ממושך כל כך מבחינה אבולציונית לבשר חיות. יש כמובן סיבות נוספות מורכבות מאוד ואינן התחום המומחיות שלי. בברכה, דנה