מעדן שוקולד
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני מאוד אוהבת לאכול מעדן סוייה בטעם שוקו 1/2% שומן וללא סוכר. רציתי לדעת אם זה בסדר לאכול אותו או שהקקאו שיש בו הורס את כל ספיגת הסידן. אם זה בסדר אז אפשר לדעת עד כמה מעדנים בערך זה בסדר ליום?
שלום, הבעיה היא לא רק הקקאו בשוקולד שפוגע בספיגה חומרים בסויה עצמה מעכבים ספיגה, וכן העובדה שהמוצר הוא 1/2% שומן וללא ויטמין D לא מאפשר ספיגה. בקיצור, מעדני סויה אינם מקור טוב לסידן, אפילו אם מוסיפים להם. בברכה, דנה
אז על מה את ממליצה? אני גם מאוד אוהבת יוגורט 0% בטעמים. זה יותר טוב? מבחינת הויטמין D אני מקפידה לצרוך אותו בסביבה שומנית, ככה שהוא לא חסר. תודה
הי ברצוני לדעת האם באבקת שוקו יש קופאין? אודה לתשובתכם יפעת