פרכיות אורז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
הי דנה אנו מתפתים לקנות את המוצר מבלי לבדוק את האיכות והתכולה, רק לאחר חיסול חבילה שלמה בלי להרגיש, אנו מגלים " שאכלנו אויר" ולא שבענו הסיבה המוצר בעל נפח אך אינו משביע. א. מה הכוונה לאיכות והתכולה( מה טוב יותר) ב. יש תופעה חדשה בכל השווקים של פירכיות אורז עם ערך קלורי נמוך בטעמים שונים האם הם בעלי מדד גליקמי גבוהה ג.פירכיות אורז מאורז מלא טובות יותר מאורז רגיל ד. מה דעתך על "תופעה" זו של המוצרים בעלי ערך קלורי נמוך (הרי אי אפשר לעצור לפני שמחסלים חבילה) מה עדיף במקום
שלום הניה, א. לא בטוחה שהבנתי את כוונתך בשאלה. איכות מזון נבדקת לפי מספר רב של פרמטרים, בין היתר הרכיבים, יחס בין פחמימות שומנים וחלבונים, תרומה בריאותית כגון סיבים ועוד. ב. רוב הפריכיות אורז הקטנות עם שוקולד ודבש הן בעלות אינדקס גליקמי גבוה. שאר הטעמים כגון התפוח והפיקנטי לא משנים את ערכם הגליקמי. 3. התשובה היא כן. ככל שהמזון עשוי מדגן מלא יותר כך איכותו עולה. ד. אין לי דעה נחרצת על מוצרים אלו. אם אין לך שליטה באכילתם פשוט המנעי מהם לגמרי. בסופו של דבר חבילה של פריכיות אורז קטנות שווה לסלט ירקות גדול עם כפית שמן, 1/2 קופסה גבינה לבנה ו-3 פרוסות לחם קל לפחות. באותה מידה אפשר לאכול חטיפחים אחרים,ף אך היתרון של הפריכיות שהן דלות שומן. בברכה, דנה