שוקולד ללא סוכר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בבדיקה של רכיבי שוקולד ללא סוכר היה כתוב שהוא מכיל גם מעט שומן טראנס 1. איך זה מסתדר עם היעוד שלו לחולי סוכרת 2. מה היתרון של ממרח חרובים על פני ממרח שוקולד 3. מדוע לא ממליצים על גבינה צהובה 4. מה זה נתרן ומה תפקידו 5. לחם משיבולת שועל מומלץ והאם הוא נחשב ללחם מלא
שלום עמי, 1. זה לא מסתדר ולכן הוא לא מומלץ לחולי סוכרת, לפחות לא ע"י דיאטניות. 2. אין שום יתרון לממרח חרובים על פני ממרח שוקולד, חוץ מהמחשבה שהוא מזין יותר ופחות תורם קלוריות, עובדה שכמובן אינה נכונה. 3. מי לא ממליץ על גבינה צהובה? אל תדבר בכלליות. אם הדיאטנית לא המליצה לך, שאל אותה למה היא לא המליצה לך. אין בעיה לאכול גבינה צהובה, השאלה כמה. 4. נתרן הוא סוג של מלח (מינרל) בגוף שחיוני לשמירת לחץ דם מאזן נוזלים ועוד. 5. לחם משבולת שועל נחשב ללחם מדגן מלא ולכן מומלץ. בברכה, דנה