חלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום דנה קראתי כתבה בy net "מוצרי חלב כך מטעים אותנו" ש נכתבנבחן כעת את מרכיבי השומן בחלב 3%: יש בו 3 גר' שומן לכל 100 מ"ל חלב שמספקים לנו 57 קלוריות. 3 גרם שומן מספק 27 קלוריות כלומר מרכיב השומן בחלב הוא למעשה 47% (לעומת ה-30% המומלצים לעיל) כשמתוכו 1.8 גרם שומן רווי, כלומר 16.2 קלוריות, כלומר 27% שומן רווי (לעומת ה-10% המומלצים לעיל). נשמע מסובך מדי? אולי. אבל אלו הן העובדות. א. זה אומר שיש לצרוך חלב באחוז נמוך יותר ממה שצוין בדוגמה ב. ההכפלה * 9 היא לכמות השומן באופן כללי או לכל חלק כלומר יש להכפיל את השומן הרווי והשומן הבלתי רווי והרב בלתי רווי כל אחד ב9 ?
שלום רן, הכתבה מאוד מעוותת את המציאות. נכון ש- 3 גר' שומן שווים 27 קק"ל ששוים לכמעט מחצית מהערך הקלורי של המוצר, ונכון שההמלצה לצרוך עד מסך הקלוריות היומיות משומן, אבל חלב הוא רק דוגמה אחת למזון. אני לא סופרת פר מוצר אניסופרת לסך כל היום, ולכן זה קצת מעוות. לא מכפילים גם שומן וגם שומן רווי ב-9. שומן רווי נמצא בתוך השומן.הואיל ואנו לא מפרקים את המזון שלנו לגורמים, צריך להסתכל על התמונה הכללית בסוף היום ולא עבור פריט אחד. כמו כן, חשוב לזכור, בייחוד במוצרי חלב, שככל שאחוז השומן נמוך יותר כך ספיגת הסידן יורדת. מוצרי חלב אינם רק ספקי אנרגיה ושומן אלא גם המקור היחיד והמומלץ לסידן, ולכן צריך להרגע ולקחת את המספרים בפרופרציה. אתה יכול לאכול גם מוצרי חלב 3%, גם פחות וגם יותר, הכל תלוי במידה. בברכה, דנה