שומני טראנס
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, ברצוני לדעת האם בקראסונים ובצק עלים גולמי ישנו שומן טראנס? למרות שישנן מספר חברות אשר מציינות על גבי אריזות המוצר כי אינו מכיל שומני טראנס. באיזה סוג של שמן הן משתמשות, אם כן? אודה על ההבהרה, רונית
שלום רונית, אם החברה טוענת שאין במוצר שומני טראנס, הכוונה שהם אינם משתמשים בשומן צמחי מוקשה מסוג מרגרינה או סוגים אחרים, הם משתמשים בשמנים רגילים . שומן טראנס נוצר בתעשיה בתהליך כימי, היום יודעים ליצור שומנים מוקשים עם פחות חומצות שומן טראנס. איני מאמינה שאין בכלל, כי גם בחימום נוצרות חומצות שומן אלו, אך הכמות יחסית זניחה.הבעיה שלעיתים הם משתמשים במקום בשמן דקלים שהינו עשיר מאוד בחומצות שומן רוויות ולכן רצוי להסתכל גם על כמות השומן הרווי, אם הוא מהווה יותר מ-10% מסה"כ השומן במוצר, רצוי להמנע ממנו בכל מקרה. אם מדובר בחברות גדולות וידועות, הייתי נוטה להאמין, כגון מעדנות, אסם, עלית, זוגלובק או כל מוצר של יוניליוור, אם אלו חברות קטנות פרטיות, הייתי שוקלת את הקניה. בברכה, דנה