מוצרי ירקות קפואים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
קראתי את דברייך באחת הפניות האחרונות בנוגע למוצרי טבעול, שם את מציינת שמוצרים אלו אינם בריאים במיוחד. עד עכשיו הירבתי לאכול מוצרים אלו מתוך מחשבה שהם מאוד בריאים. באתר של החברה הם מתהדרים בכך שהמוצרים שלהם טבעיים לחלוטין ושהם על טהרת הירקות. אני מעט מבולבל. האם תוכלי לפרט מעט בנוגע לכך? אני גם אוכל לרוב מהמוצרים של חב' סנפרוסט - לקטים קפואים של ירקות (כרוב ניצנים, גזר ואפונה וכו'). מה דעתך עליהם מבחינה תזונתית?
שלום יהושע, ברגע שמוצר הוא מעובד, עובר תהליכי חימום שונים בטמפ' גבוהות, טיגון ושימור בהקפאה הוא לא יכול להיות בריא. בריא מבחינתי הוא מזון טבעי שלא עבר שום תהליך עיבוד קשה. הכוונה, בשר או דגים אנו בד"כ לא אוכלים חיים אלא מבושלים, תהליך בישול ביתי הוא עיבוד סביר. ברור שהמפעל לא יכתוב שהמוצרים שלו רעים, הוא מנסה לפרסם. האם נכנסת לאתר של קוקה קולה וראית מה המוצרים שלהם עושים לשיניים של בני אדם. מוצרי טבעול מבחינתי אינם חיוניים לנו כבני אדם, הם לא מוגדרים כבריאים מבחינתי, ושימוש מתון בהם עדיף. לגבי לקטי ירקות קפואים, אלו חוץ מתהליך הקפאה לא עוברים שום עיבוד ולכן מומלצים יותר, למרות ששוב, הם אינם ברי השוואה למוצר הטבעי. בברכה, דנה