תוספת לשאלתי על המזון האורגני, ברשותך

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/10/2007 | 00:04 | מאת: דניאל

שלום דנה, ברשותך אוסיף שאלה קטנה בעניין המזון האורגני לאחר תגובתך. כאמור, את אמרת שייתכן שהמזון האורגני בארץ אינו ממש אורגני שכן אין פיקוח מספק ולעיתים אף שדות אורגניים נמצאים ליד שדות של מזון רגיל וכך יכולים "לעבור" חומרי ההדברה במידה מסויימת. ברצוני לשאול מה באשר למזון האורגני המיובא מארצות אירופה וארה"ב? וכמו כן ידוע לי שלמזון האורגני של חברת "הרדוף" למשל, ישנם תקני פיקוח של אגריאור העולמית ושל עוד חברה שאת שמה שכחתי, האם אין מספיק בתקני פיקוח אלו בכדי להבטיח כי המזון של הרדוף באמת "אורגני" לגמרי? כי פשוט מאוד מצד אחד את אומרת דבר מאוד משמח, שניתן להשיג מזון העניין הוא שתשובתך מצד אחד שימחה אותי, בכך שאמרת שאכן מזון אורגני בריא יותר ממזון רגיל, אך מצד היעדר שביעות הרצון המלאה תסכלה אותי מעט, כך שאינני מבין כיצד אוכל להנות מיתרונות המזון האורגני... בתודה רבה לך, דניאל : )

18/10/2007 | 09:12 | מאת: דנה ויינר

שלום דניאל, בתשובתי התייחסתי למזון אורגאני מישראל ולא מארה"ב ומאירופה. גם בארה"ב ישנה בעית פיקוח ולא כל מזון המגיע מארה"ב הוא אכן בריא ומזין ומפוקח. לגבי אירופה, שם התקנים קשים ביותר, ולכן אני פחות מהססת להמליץ עליהם, למרות שישנן מדינות באירופה עצמה שמהם לא קונים מוצרים כגון ספרד. איני מומחית בתחום איכות המזון וכמו כן אין מחקר שהוכיח כי מזון זה יותר בריא או מאריך חיים, אנשים הסיקו זאת בכוחות עצמם מעצם העבודה שמזונות אלו אינם מכילים את כל החומרים שמזון רגיל מכיל. אני מניחה שניתן לראות בו מזון יותר בריא, אך זוהי השערה בלבד המסתמכת על בגיון בריא ולא על מדע. אני חושבת שאיפה שאפשר להכניס מזון אורגאני במחיר סביר ומבלי לפשוט את הרגל אז הרי זה משובח. אך מכאן לצאת במסקנה כי יש לצרוך רק מזון אורגאני, הדרך עוד ארוכה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית