סלט
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בוקר טוב.... טוב דנה יש לי מספר שאלות 1. האם זה נכון שכדאי לחתוך את הסלט לחתיכות גדולות (לא קצוץ דק) למה? 2.כמה כפות שמן מכביסה קר מומלץ להוסיף לסלט בכדי לקבל אומגה 3 3. שמעתי שצריך לשתות מים כי אם לא שותים זה מעקב את שריפת השומנים? 4. כמה קלוריות יש ב5 סושי איזה סוג מומלץ ואיזה דג מומלץ לקחת יחד עם הסושי תודה והמשך יום נעים
שלום נטלי, 1. ככל שחותכים לחתיכות גדולות שטח הפנים לחמצון ויטמינים קטן ולכן רצוי חתיכות גדולות יותר, כך יש פחות איבוד ויטמינים. 2. שמן זית מכבישה קרה מכיל מעט מאוד אומגה 3, הוא מכיל בעיקר חומצות שומן חד בלתי רוויות. מספיק 3 כפות ביום כדי לקבל את כ חומצות הושמן החיוניות. 3. לגבי שאלה זו השבתי עליה רבות, המים חיונים לכל תהליך מטבולי בגוף, לאו דווקא לשריפת שומן. נוזלים מקבלים מכל מזון ושתיה. המחשבה שאם נשתה יותר נשרוף יותר שומן שגויה. 4. אן סושי מומלץ וכל סושי מכיל כמות קלוריות שונה. זה יכול לנוע מ-50-100 קק"ל לסושי אחד.תלוי בגודל ותבתכולה, אך סושי הפשוט ביותר מכיל כ- 70-50 קק"ל. בברכה, דנה