ברזל בדגני בוקר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/10/2007 | 09:31 | מאת: שגיא לוי

שלום רב. הגיעה שמועה לאזני שהברזל שנמצא בדגני בוקר אינו יכול להיקלט בגוף כשמוסיפים חלב לדגנים . כלומר , בנוכחות חלב הברזל משנה הרכב כימי ולא יכול להתעכל . האם יש אמת בדבר?

03/10/2007 | 15:03 | מאת: דנה ויינר

שלום שגיא, בדרך כלל תוספי בזרל במזון נמצאים כבר במצבם הזמין לספיגה כך שחלב לא אמור להפריע באופן משמעותי לספיגה. איני יכולה לומר באילו דגנים הוא בצורה הזמינה ובאילו לא ולכן איני מסתמכת על דגני הבוקר כמקור טוב לברזל וממשיכה להמליץ על מוצרי בשר כמקור עיקרי. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית