% שומן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/09/2007 | 08:17 | מאת: דניאל

בוקר טוב דנה מה עדיף מבחינת בריאותית(מבחינת מקור שומני) לאכול יוגור%0 שומן עם אבודקו או שקדים. או לאכול פשוט יוגורט 3% שומן . מה ההבדל בין שומן רווי לכולסטרול בקניית מוצר בערכים התזונתיים הכלסטרול מופיע בנפרד. (לא מסה"כ שומן) למה הוא משתייך

26/09/2007 | 09:39 | מאת: דנה ויינר

שלום דניאל, אין העדפה מיוחדת שתי האפשרויות מוצלחות מבחינתי והן אפשרויות גיוון. אם מדברים רק מבחינת סוג השומן ולא אחוזים אז עדיפה האופציה הראשונה. כולסטרול הינו חומר שומני שנמצא בחי ובעל מבנה כימי מסויים ואילו שומן רווי הינו מושג כולל לחומצות שומן רוויות שהינו בעל מבנה כימי שונה. כולסטרול לא נכנס לסך כל השומן הואיל ואינו תורם ערך קלורי, הכולסטרול אינו מתפרק לאנרגיה כמו שומן ולכן הוא בנפרד כמו כן כמויותיו יחסית זניחות כלומת שומן, כולסטרול מופיע במ"ג ואילו שומן בגרמים.בכל מקרה לשניהם השפעות מעט שונות על מערכות הגוף, כשר ידוע שמה שבעיקר משפיע על רמות הכולסטרול הגבוהות וחמצון שומנים הוא צריכת שומן רווי ולאו דווקא כולסטרול (אלא אם כן מדובר בכמויות בלתי סבירות). בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית