פחמימה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/09/2007 | 06:18 | מאת: ליאת

בוקר טוב דנה קצת מבולבלת פחמימה פשוטה מורכבת? איזה מזונות כילים פחמימה פשוטה? אשמח לקבל דוגמאות איך קובעים אם הפחמימה מורכבת או פשוטה?

26/09/2007 | 09:47 | מאת: דנה ויינר

שלום ליאת, פחמימה פשוטה נקראית כל פחמימה שהינה במבנה של חד סוכר, דו סוכר כמו גלוקוז, סוכרוז, לקטוז, מלטוז בדומה לסוכר פירות, סוכר לבן וחום, מולסה דבש וכל המזונות להם מוסיפים אותם. פחמימה מורכבת הינה בעלת מבנה כימי שונה, מורכב יותר, עם קשרים כימיים שונים המורכבים ממספר רב יותר של יחידות גלוקוז. פחמימות אלו דורשות אנזימים לפירוקם על מנת שייספגו במערכת העיכול לתוך הפחמימות המורכבות אנו מכניסים את כל העמילנים למיניהם, אורז, תפו"א, פסטות וכל דבר שעשוי מעמילן או קמח. יש המתייחסים לסיבים גם כן כפחמימה מורכבת, אך זו בעלת מבנה שונה לחלוטין ויכולת הפירוק והספיגה בצערכת העיכול נמוכים מאוד עד בכלל לא. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית