סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/08/2007 | 23:15 | מאת: סיון

היי, רציתי לדעת באיזה מאכלים יש סידן חוץ מגבינות ודברי חלב - אני לא אוהבת. אבל גם מאכלים לא משמינים. והאם לפי דעתכן אני צריכה לקחת ויטמנים או משהו כזה? (אני בת 24) תודה מראש.

29/08/2007 | 12:12 | מאת: דנה ויינר

שלום סיוון, לצערך המקור הטוב ביותר לסידן גם מבחינה כמותית וגם מבחינת ספיגה נמצא במוצרי חלב. ניתן גם למוצאו בכל המוצרים העשויים משומשום כגון טחינה וחלבה וחטיפי שומשום, וכן בשקדים אך הספיגה יחסית נמוכה. היום גם מוסיפים סידן לחלק מדגני הבוקר. בכל מקרה, לאנשים שאינם צורכים מוצרי חלב כלל אני לרוב ממליצה, כמובן במסגרת ייעוץ אישי, ליטול תוספי סידן+ויטמין D אך רק בייעוץ עם הרופא המטפל ובהנחה שאין מחלות רקע שמפריעות להמלצה זו. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית