סרטן בערמונית
דיון מתוך פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת
לאחר גילוי של סרטן בערמונית, ביופסיה חיובית, נערך מיפוי עצם. עד כמה תשובה של מיפוי עצם אמינה. כלומר בגיל 72, יכולות להראות "גרורות" שהן בעצם ניוון עצמות מתאים לגיל ?
לקריאה נוספת והעמקה
לזיו שלום. התשובות של מיפוי העצמות אמינות ונותנות תמונה טובה בדרך כלל. יחד עם בדיקת CT אפשר לקבל אבחנה בדיוק המקסימלי . נכון שפיענוח הממצאים וקבלת האבחנה הנכונה תלוי בידע ובניסיון של הרנטגנולוג המסתכל על הצילומים. תמיד אפשר לקחת את התוצאות לרנטגנולוג נוסף ולבקש חוות דעת נוספת. אריכות ימים בבריאות. יעקב.
לזיו שלום אכן אתה צודק לפעמים מיפוי העצמות לא כל כך חד משמעי . במקרים כאלו שוקלים לפעמים השלמת הבירור ע"י צילומי רנטגן מכוונים לאזורים חשודים ואפילו צילומי CT . לפעמים יש צורך לחזור על המיפוי לאחר מספר חודשים כדי לראות אם יש התקדמות בתהליך. ד"ר אריאלי