שאלה לגובי

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

15/06/2004 | 14:49 | מאת: נתן

מהי דעתך לגבי שתיית כוס חלב סוייה אחד ביום, האם יש בזה סיכון מסויים ? תודה על הידע והעבודה החשובה שאתה עושה.

15/06/2004 | 15:23 | מאת: גובי

הי נתן, מוצרי הסויה היחידים שאני ממליץ למבריאי סרטן (ובעצם לכל אחד) לאכול הם מוצרי סויה אשר עברו התססה (באופן המסורתי של המזרח הרחוק). סויה באופן טבעי מכילה רעלנים כמו פיטטים וביניהם חומצה פיטית. רעלנים אלה אחראים לבעיות ספיגה של מינרלים במעיים. הם גורמים גם לבעיות של הרחבה של בלוטת התריס (GOITER) ועוד... החימום לטמפרטורות גבוהות בזמן יצור מוצרי הסויה לא מצליח לחסל רעלנים אלה. רק התססה (FERMENTATION) או הנבטה עושה זאת. מוצרי סויה שעברו התססה כוללים בין השאר: רוטב סויה (לא תוצרת מקומית), רוטב תמרי, טמפה, נאטו. (לא להגזים עם רוטבי התמרי והסויה הם מכילים הרבה נתרן) למי שלוקח אנזימים פנקריאטיים כחלק מהפרוטוקול ההוליסטי שלו אסור לחלוטין להשתמש במוצרי סויה המכילים פיטטים. בנוסף מוצרי סויה, צריכים להיות אורגנים. סויה ממקור לא אורגני היא מהונדסת גנטית ולכן מאוד לא בריאה. אני באופן אישי ממליץ על יוגורט עיזים דל שומן. אפשרות נוספת זה חלב עיזים דל שומן למי שאוהב את הטעם (-:) עוד אפשרות זה לשים בבלנדר כף של "שקדיה" (מחית שקדים משקדים שקולפו ללא תהליך כימי), ניתן להוסיף מים מינרלים וגם פרי אחד או שניים (רצוי אורגני) לערבב ולשתות - גם טעים וגם בריא! לשקדים יש סגולות מרפא אנטי סרטניות. לרוויה, גובי

15/06/2004 | 19:04 | מאת: משה

לא מומלץ?

15/06/2004 | 21:35 | מאת: נתן

האם ניתן להבין מתשובתך שחלב סוייה לא עובר התססה ולכן לא מומלץ?

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת