חלב וסרטן ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

14/06/2003 | 12:16 | מאת: Gubi

Researchers blame milk consumption for increased testicle and prostate cancer NewsRx.com June 05, 2003 Researchers blame milk consumption for increased testicle and prostate cancer. "In Japan dramatic lifestyle changes occurred after World War 2. To examine the experience of Japan as a clue to the etiology, trends in the mortality rates of testicular and prostatic cancers from 1947 to 1998 were related to changes in dietary practices," scientists writing in the journal Medical Hypotheses report. "The male population born before 1945 had a peak in death from testicular cancer in their thirties or forties, whereas those born after 1946 had a peak in their twenties," wrote D. Ganmaa and colleagues, Yamanashi Medical University, Department of Environmental Health. "The death rate of prostatic cancer increased 25-fold almost linearly after the war. The intake of milk, meat, and eggs increased 20-, 9-, and 7-fold, respectively, after the war," they stated. "In connection with the development and growth of testicular and prostatic cancers in Japan, particular attention should be paid to milk, because the increase in its consumption in this country is a recent occurrence and because milk contains considerable amounts of estrogens plus saturated fats," the researchers concluded. Ganmaa and colleagues published their study in Medical Hypotheses (The experience of Japan as a clue to the etiology of testicular and prostatic cancers. Med Hypotheses, 2003;60(5):724-730). Additional information can be obtained by contacting D. Ganmaa, Yamanashi Medical University, Department of Environmental Health, Tamaho, Yamanashi 4093898, Japan. The publisher of the journal Medical Hypotheses can be contacted at: Churchill Livingstone, Journal Production Department, Robert Stevenson House, 1-3 Baxters Place, Leith Walk, Edinburgh EH1 3AF, Midlothian, Scotland. The information in this article comes under the major subject areas of Oncology and Diet and Nutrition. This article was prepared by Cancer Weekly editors from staff and other reports. To see more of the NewsRx.com, or to subscribe, go to http://www.newsrx.com. ©Copyright 2003, Cancer Weekly via NewsRx.com & NewsRx.net

15/06/2003 | 11:11 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

לפני מספר שבועות נתקלתי בכתבות אחדות על סידן (למשל נגד אוסטאופורוזיס) והגדלת הסיכון לסרטן הערמונית. דר' אריאלי לא ענה לא על שתי שאלותי בנושא, אולי הוא לא ראה את השאלה מפני שכל פעם היא נדחקה לעמוד הקודם.

15/06/2003 | 11:13 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

18/06/2003 | 20:05 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

gubi שלום סרטן הערמונית קיים באחוזים קטנים ביותר במזרח הרחוק מול ארצות המערב. חושבים שהסיבה לכך היא שאנשים במזרח הרחוק צורכים יותר מוצרי סויה ופחות בשר בעיקר. מהגרים מאותם הארצות לארה"ב חלו בסרטן הערמונית באותה השכיחות כמו האמריקאים. ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת