ממתיקים וחלב -שאלות ל-Gubi

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

01/04/2003 | 11:38 | מאת: אבי

שלום לך Gubi בהתאם לקישור ששלחת לי קראתי את החומר על שיטת Budwig , מעניין מאד ותודה לך על כך. אעפ"כ יש לי ספקות בעניין ממתיקים , האם אפשר להשתמש בדבש (או מזון מלכות) בכמות מצומצמת כמובן .אני רואה שלשיטתה גם פירות עונתיים אין בעיה, איך זה מסתדר הרי למדנו שסוכר הוא חגיגה לסרטן? אגב, האם יש עדיפות ל- חלב/יוגורט עיזים על יוגורט רגיל? כרגע אני משתמש בוקר וערב בגביע יוגורט/לבן רגיל +דגנים+שמן פשתן . בדיאטה של bioimmune.com יש שלילה כוללת של חלב ומוצריו(למעט חמאה ), פירות ,דבש וסוכר בכל צורה. זה כמובן קשה וסגפני מאד. הסתירה בין השיטות מעוררת שאלות. בינתיים שלום לך ולהשתמע. אבי

01/04/2003 | 16:16 | מאת: Gubi

הי אבי, אשתדל לעשות מעט סדר בבלגן: נתחיל מזה שחולה סרטן (ורצוי כמובן גם לאנשים שלא חוליםלהמעיט) צריך לחלוטין לא לאכול כל סוכר מזוקק, כולל כמובן מוצרים המכילים סוכר זה. במקביל לא לצרוך לחלוטין ממתיקים מלאכותיים כלשהם. אגב, רצוי גם כן להוריד את המלח למינימום, ולהשתמש במלח סלרי כתחליף. באשר לסוכר הנמצא באופן טבעי בירקות ובפירות (פרוקטוזה), אכן רצוי בהחלט לא להגזים גם בסוכר זה. אבל... אישית, בשום פנים ואופן לא הייתי מוותר לחלוטין על ירקות או פירות מסוימים רק בגלל תכולת הסוכר שלהם. סלק, גזר, ענבים כולם מכילים סוכר, אולם הם נחשבים לסיירת מטכ"ל של הלוחמים בסרטן, (גם בצורת מיצים). כדי לדאוג שרמת הסוכר בדם לא תעלה גבוה מדי, ניתן לאכול מעט פירות יחד עם מזון אחר (לא סוכרי), כפי שגם BUDWIG וגם QUILLIN ממליצים. אם שותים מיץ ענבים סחוט טרי רצוי לערבב אותו עם מיץ מפירות פחות סוכריים כמו תפוח גרנד ו/או אגס. התעמלות ופעילות גופנית עוזרת לשמור על רמת סוכר נמוכה בדם. גם הרופא הגרמני היהודי הנודע MAX GERSON שריפא בחייו מאות אנשים, הרבה מתוכם מסרטן באמצעות הדיאטה שלו: GERSON DIET (ריפא באמצעות הדיאטה שלו את אשתו של אלברט שוויצר משחפת), מאפשר בדיאטה שלו פירות (כולל מיצים). למעשה ארוחת הבוקר שלו כוללת קוואקר (ללא חלב) בתוספת פירות ומעט סוכר חום. ערוך חיפוש בגוגול ל: GERSON DIET או: GERSON+ CANCER אני מצרף ציטוט מתוך הספר של PATRICK QUILLIN: "BEATING CANCER WITH NUTRITION" (מומלץ!!!) הוא נחשב לתזונאי בעל שם עולמי וחוקר סרטן בהקשרי דיאטה ותוספי מזון. אני מניח שיהיה כנראה כרגיל צורך לקרוא כל פסקה בסדר הפוך, מן הסוף להתחלה. Cancer is a sugar-feeder. The scientists call it an "obligate glucose metabolizer". You can slow cancer growth by lowering the amount of fuel available to the tumor cells. Americans have become humming birds in our constant consumption of sweet fluids and foods. The resulting constant high blood glucose levels yield many diseases, including cancer, diabetes, heart disease, hypertension, and yeast infections. Trying to beat cancer while eating a diet that constantly raises blood glucose is like trying to put out a forest fire while someone nearby is throwing gasoline on the trees. Stop eating sugar. Eat very few sweet foods, including fruits. Begin an exercise program to burn blood glucose down to a manageable level. Your cancer is not going to be happy as you begin to starve it. You will develop sugar cravings worse than you currently have. Ignore them and push through the discomfort. Make fish and colorful vegetables the staples in your diet. Eat small amounts of fresh fruits at a mixed meal, which will blunt the rises in blood glucose. Use cinnamon liberally, since it helps to stabilize blood glucose. Take supplements of chromium and magnesium. I have yet to see a cancer patient beat the disease who continued to load up on the average amounts of sugar in our diet, which is 140 pounds per year per person. לקוח מתוך: http://www.patrickquillin.com/bcnchapter_exsum.htm באשר לשאלתך האחרת: מחלב וגבינות הייתי מתרחק לחלוטין. יש עדיפות ליוגורט עיזים אורגני, גם כי הוא מיוצר מחלב עיזים, וגם מעיזים אשר אינן מקבלות הורמונים. חלב עיזים דומה מאד בהרכבו הכימי לחלב אם, ולכן בריא הרבה יותר לצריכת אנוש מחלב פרה. כפי שכתבתי בעבר, למעט יוגורט עיזים או גבינת קוטג' אורגנית לצורך הלקיחה עם שמן הפשתן וזרעוני הפשתן, לא מומלץ לחולי סרטן, לפחות לא בתקופת ההחלמה הראשונית להשתמש במוצרי חלב כלשהם. מקווה שהתרתי מעט את הפלונטר.

01/04/2003 | 19:27 | מאת: אבי

ל-Gubi שלום רב תודה על תשובת הבזק שלך. הטקסט האנגלי נקלט מצוין ללא בעיות. לא התיחסת לעניין שימוש בדבש להמתקה, למשל לכוס תה צמחים.האם למזון מלכות אורגני הבא ממקור מוסמך יש ערך ,או דינו כדבש רגיל? מה בעניין עוגיות המומתקות במלטיטול ונמכרות בבתי טבע?יש גם חלבת שומשום הכוללת מלטיטול ולא סוכר. אישית איני להוט כל-כך אחרי מתוק, אם כי חלבה היתה תחביב נעים. ושוב חן-חן ותודה על הסבריך המעניינים ? להשתמע אבי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת