שאלה על עקירה ועל אוגמנטין

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

16/11/2009 | 23:59 | מאת: צריך עצה בבקשה

שלום רב, לפני כעשר שנים בערך עשיתי כתר באחת השיניים האחוריות שלי (3 מהסוף) - לאחרונה התפתחה אצלי מעין מוגלה לבנה גדולה בחניכיים שמתחת לשן זו - עשיתי צילום סטטוס והרופא שיניים שלי אומר שעליי לעקור את השן, וכמו כן נתן לי אוגמנטין כדי לפתור את הבעיה. לאחר שהגעתי הביתה קראתי דברים לא טובים על התרופה באינטרנט (פגיעה בכבד?) ורציתי להתייעץ: 1. למה אני צריך לקחת אנטיביוטיקה אם במילא אצטרך לעקור את השן? 2. האם ישנן דרכים למנוע את העקירה? אם התפתחה דלקת אין אפשרות לבצע ניקוי מעמיק שכביכול יפתור את הבעיה? תודה רבה רבה מראש.

17/11/2009 | 02:33 | מאת: רופא שיניים

הפגיעה בכבד כתוצאה מנטילת אוגמנטין היא במקרים של תקופות ממושכות. הרופא רצה שתקחי אנטיביוטיקה (לשבוע אני מניח) כי הדעה הרווחת (אך לא נכונה) היא שעדיף לא לבצע עקירות בנוכחות דלקת. בקשר לאפשרות להצלת השן אי אפשר לענות ללא צילום ובדיקה קלינית, אך בגדול תמיד כדאי לנסות להציל את השן ןשהאפשרות של העקירה תהיה אחרונה. מאחל לך בריאות

20/11/2009 | 17:28 | מאת: ד"ר צבי גוטמכר

שלום. על פי הדיווח נראה כי שן זו לעקריה. לגבי אנטיביוטיקה, בדרך כלל ניתן לעקור ולהמתין. במידה ולא מתפתחת דלקת חריפה, אין צורך באנטיביוטיקה. כל זאת כמובן, במידה ואין סממנים אחרים לפני העקירה או תוך כדי בצוע העקירה. תודה שפנית אלינו.

מנהל פורום טיפולי שיניים