שלשולים במחזור

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

31/07/2003 | 21:45 | מאת: לילך

שלום רב אני סובלת משלשולים בזמן המחזור החודשי , המצב חמור בעיקר ביום הראשון. מה ניתן לעשות כדי למנוע את התופעה , או לפחות להקל עליה? בנוסף , אני סובלת גם ממעי רגיז. האם תה קמומיל יכול להועיל ? תודה

01/08/2003 | 13:43 | מאת: טל בלו

שלום לילך שילשולים ביום הראשון של הווסת מאובחנים ברפואה סינית כמצב בו פולש הכבד ותוקף את אלמנט האדמה ואת הטכול והתוצאה היא שילשול. גם תסמונת המעי הרגיז מאופינת כחולשה של אלמנט האדמה. התסמונת אותה את מתארת מטופלת בהצלחה רבה ברפואה הסינית ואף פורסם מחקר בנושא בעיתון הרפואה הניו אינגלנד. הרפואה הסינית מתארת מצב בו הכבד (שהרגש שלו הוא כעס) פולש לאדמה (המיצגת את מערכת העיכול) ויוצר בעיות עיכוליות. אדם שחווה לאורך זמן כעס ממושך/תסכול ,דואג הרבה ומחזיק דברים בבטן, לא נרדם בלילה לפני שהוא חוזר מספר פעמים על מאורעות היום, אדם כזה יכול לסבול ממעי רגיז. הטיפול ברפואה הסינית מאזן בין העץ לאדמה, מפסיק את השילשול, מווסת צ'י וכך פותר את הנפיכות והגזים, מרגיע את הנפש ופותח את הנשמה. אדם שמעכל יותר טוב את היום יום שלו-לא יסבול ממעי רגיז. אני ממליץ לך ללכת לטיפול . רפואה שלמה טל

מנהל פורום רפואה משלימה