בעיות נשימה אצל ילדים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

12/08/2002 | 08:42 | מאת: מיכל

שלום, לביתי יש בעית נשימה בלילה המתבטאת בנחירות חזקות. לפני כ-3 שנים היו לה הפסקות נשימה ובוצע ניתוח להסרת השקד השלישי. המצב לאחר הניתוח השתפר מאד אך בחצי השנה האחרונה שוב המצב הורע. האם יש פתרון מומלץ שאינו ניתוח לבעיה שכזו? בתודה מראש, מיכל

12/08/2002 | 23:10 | מאת: טל בלו

שלום מיכל בעיות נשימה כרוניות מוסברות ברפואה סינית דרך הסיפור של "פו הדוב". כאשר ביקר פו את השפן ואכל יותר מידי דבש-בבואו לצאת מביתו של השפן נתקע פו בפתח הדלת ללא יכולת להיכנס או לצאת. כך גם במחלות מ.הנשימה כרוניות אצל ילדים (דלקות אזניים,ברונכיט,נזלות וכו'): הילד חולה-פתוגן חיצוני התוקף את השכבה החיצונית של הגוף (שכבת המגן), הילד לא מטופל כמו שצריך (לרוב באנטיביוטיקה) , המחלה חודרת לשכבה פנימית ושם נתקעת. לכאורה הילד בריא אך המחלה פורצת שוב לאחר שבועים,חודש או חודשיים. הילד ממשיך לקבל אנטיביוטיקה כל פעם ובמקרים "קשים" גם מסירים לו שקד אחד או שניים או עושים לו כפתורים באוזניים. ילדים מגיבים מעולה לרפואה סינית: צמחי מרפא, דיקור, מוקסה-סוג של חימום עדין,טווינא-סוג של עיסוי כל אלו הם כלים טבעיים העובדים ביעילות. ניתוח? אם זה לא היה עצוב....... מאחל בריאות לך ולבתך ממליץ לכם להתיעץ עם מטפל באיזור המגורים שלכם/קופת חולים. טל

06/02/2009 | 22:25 | מאת: eldad

לבני בן השנתיים יש שיעול חזק גרוני ונישמע גם יבש מידי פעם שלעיתים מלווה בקוצר נשימה. כן,אני בכוונה כותב קוצר ולא אסטמה מכיוון שאי אפשר לאבחן אסטמה ב 100% בגיל הזה.הבעייה היא שכבר היגענו למיון ביה"ח מאיר 3 פעמים עשינו אינלציה וצילום שלא הראה משהו חריג אלא משהו קטן בסיגנון ליחה ועכשיו נתנו לנו כדורי בטניזול ,2 כדורים פעמיים ביום. עבורנו זה אסון מכיוון שאנו מאד לא בעד כדורים מהסיבה שזה בונה לגוף טלות ובעיקר כשמדובר בסטרואידים. מה עושים???????????????????????????? אגב פנינו גם לטיפו הומופאתי ואנו מיתקדמים גם במישור הזה יחד עם אדים חמים ושמן הדס בלילה. אשמח לישמוע הצעות רלוונטית לפרסמם הלאה.

מנהל פורום רפואה משלימה