כאבי מחזור

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

16/07/2002 | 20:34 | מאת: דפנה

שלום, האם כאבי מחזור, עייפות בזמן מחזור ותחושה של "סמרטוט" הם נורמלים מבחינת הרפואה הסינית? האם ניתן לטפל בזה? תודה

16/07/2002 | 22:39 | מאת: טל בלו

שלום דפנה תחושות ומחשבות שמלוות את האישה במשל כל החודש "משתחררות" בזמן הווסת. הדבר מאופין בכאבים, אי שקט, לחץ, בעיות במערכת העיכול-שילשול או בחילה. בבית החולים הסיני בצ'נגדו אמרו הרופאים שפתולוגיה זו הוגדרה במשך השנים על ידי רופאים גברים שכל מה שענין אותם היה שהאישה הסובלת לא תופרע. הפיתרון היה תרופות נוגדות כאב או דלקת ואף אחד לא שוחח עם האישה על איך היא מרגישה? ברפואה סינית הטיפול באישה מקיף ומהותו ההתיחסות לאדם ולא למחלה. האדם הוא היוצר של המחלה ולכן איזון שלו יגרום לריפוי. דיקור, צמחים, צ'י קונג תזונה, מגע ושיחות הם כלים בהם משתמשים בתהליך הטיפולי. מאחל בריאות טל

17/07/2002 | 06:30 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום לך מנסיוני ! כאבי מחזור הינם ביטוי של שחרור מוגבר של מתווכים כימיים אשר יוצרים חוסר איזון ביוכימי אשר תוצאתו הסופית היא כאבי מחזור ושינויים נפשיים/ מורלים האופיינים לו. המתווכים הכימיים המשוחררים הם מתווכים דלקתיים ( בהדגשה יתירה ) חסימתם ניתנת להשגה בצמחי מרפא אשר מפסיקים את התופעה. בברכה רמי מור

מנהל פורום רפואה משלימה