כולסטרול
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
אני בת 52 וסובלת מכולסטרול גבוה (כ - 320). הפחתתי מחלקי מזון היכול לגרום לי לכולסטרול (בשר, ביצים וכו'), אך דבר לא גורם לכולסטרול לרדת. הרופאה שלי טוענת כי גופי הוא זה שמייצא את הכולסטרול. האם זה ייתכן כי הגוף מייצר כולסטרול? איך ניתן למנוע שהגוף יפסיק לייצר כולסטרול? האם יש טיפול ע"י רפואה משלימה? ברצוני לדעת מה עוד אוכל לעשות על מנת שהכולסטרול יירד?
מרים שלום רב אכן הגוף מייצר כולסטרול בעיקר בכבד אך גם באברים אחרים. הכולסטרול הוא חומר חשוב מאד לתפקוד תקין של הגוף כיוון שהוא המאפשר לשומן הנאכל להיות מומס בדם, כאמולסיה (אנו מכירים את העובדה ששמן צף על מים) בדופן כל תא ותא יש כולסטרול, רקמת המח שלנו היא הרקמה העשירה ביותר בכולסטרול, הורמוני המין עשירים בכולסטרול, ויטמין D מיוצר מכולסטרול, חלק ממערכת החיסון תלויה בכולסטרול - בקיצור בלעדיו אין חיים. א - ב - ל, כאשר רמתו עולה בדם מסיבות שונות - אכילה של מזון עשיר בכולסטרול, אכילה שלמזון עשיר בשומן המחייב את הכבד לייצר יותר כולסטרול, "רכש" מהדורות הקודמים - קרי גנטיקה, אכילה של מזון המכיל שומן שעבר תהליכי חימום - טיגון בשמן עמוק, סוגי מאפה של בצק עלים, חטיפים מלוחים כולל קרייקרים, שקדי מרק, כל אלה משפיעים על רמות הכולסטרול בדם. גם כאשר רמת הכולסטרול עולה בדם, יש שמעבדים את הכולסטרול ורמתו בדם אינה עולה, ויש "מוכשרים" יותר שבגופם מתרחש תהליך של הצמדות הכולסטרול לכלי הדם, ואז הסיכון למחלות לב עולה. למי מאיתנו תכונה זו - למי שבמשפחתו היסטוריה של מחלות לב, אבל אין בדיקה היום לבד צינתור שמאשרת או לא את הצמדות הכולסטרול לדופן כלי הדם. ולכן למי שרמת הכולסטרול בדם גבוה, מיעצים כגורם מונע לאכול תזונה מסוימת, לא תמיד הפתרון יעיל, במיוחד אצל מי שיש גורם גנטי. דרך אגב גם שבץ מוחי או טרומבוזה בגפים הם תוצאה של סתימת כלי דם. הרפואה הסינית רואה את עליית הכולסטרול כחום ולחות בכבד וכיס מרה. השאלה שנשאלת היא מה הגורם לעלית החום והצטברות הלחות בכבד וכיס מרה, על זאת אפשר יהיה לענות רק כאשר תעברי תשאול מקיף על ידי מטפל סיני. בדרך כלל תזונה, צמחי מרפא הם התשובה לכולסטרול גבוה רפואה שלמה איילת