sivim

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

04/02/2014 | 15:32 | מאת: sani

שלום אני נוהגת לאכול מעט במהלך היום ובערב לארוחת ערב צורכת המון המון ירקות משהו כמו סלט ענק + ירקות מאודים זה כולל עגבניות, פלפלים, קולורביפטרוזיליה, סלרי... הכל בכמות מאוד גדולה. לאחר שאנימסיימת הבטן מתנפחת לי ואני מרגישה לא הכי נעים שיש בבוקר יש לי יציאה כמובן אבל לא תמיד היא הכי קלה. האם הנפיחות והיציאות נובעות כתוצאה מכך שאני מעמיסה כמות גדולה של ירקות בבת אחת? לפי החשיבה שלי הסיבים דווקא אמורים להקל על היציאות אז למה זה לא ככה? ושאלה נוספת- האם צריכה גדולה של עלים (כוסברה/סלרי/פטרוזיליה/תרד/חסה) ממש בכמות גדולה יכולה לגרום דווקא לחסימה ביציאות ולא ליציאה רכה? תודה

11/02/2014 | 09:29 | מאת: טל בלו

מבחינה סינית יש הרבה סיבות לעצירות חלקם מצבים של עודף כמו חום או תקיעות של אנרגיה או של חסר כמו חסר דם ,נוזלים, יאנג וכו'. רוב רובם של בעיות העצירות משולבים במקור רגשי. אלמנט המתכת שהאיברים שלו הם הריאות והמעי הגס מאופין בהתכנסות (מתכות נמצאות באדמה) ובשחרור (העונה של האלמנט היא הסתיו ובסתיו יש שלכת). כל דבר בטבע וכך גם בגוף האדם מאופין בהצטברות ושחרור. מערכת הנשימה,העיכול,השתן ומערכת העצבים. כאשר אלמנט המתכת אינו מאוזן האדם יוכל לסבול מאסטמה (ריאות) או מעצירות או שילשול כרוני (מעי גס). לטפל זה אומר להתבונן . להתיעץ עם מטפל, לאבחן כמו שצריך ואז לטפל. רפואה שלמה טל

מנהל פורום רפואה משלימה