קנדידה גלברטה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

04/07/2013 | 00:13 | מאת: קנדידה

שלום.. אני בן 28 עשיתי בדיקת קנדידה (צואה ורוק מהלשון) במעבדה לקנדידה עקב שכבה לבנה על הלשון שאני סובל ממנה המון זמן. אובחנתי כבעל קנדידה מסוג גלברטה ברמה הכי גבוהה שיש 4 איקסים רציתי לדעת מהו הטיפול היעיל ביותר לסוג זה של קנדידה? ברפואה הקונבנציונלית לא מתייחסים ברצינות לקנדידה. אם אתה ממליץ על כמוסות כלשהם הודה לך אם תמליץ לי על חברות מובילות. בנוסף אני נוטל תרופות נגד דיכאון כבר המון שנים. הודה לך אם תמליץ לי על טיפול- כמוסה כלשהי שהוכחה כיעילה לניקוי הכבד ושמירה עליו. תודה

06/07/2013 | 19:46 | מאת: טל בלו

קנדידה זו פטרית שמרים הנמצאת באופן טבעי בגוף האדם. במצבים קיצונים היא יכולה לצאת משליטה ולגרום לפתולוגיות רבות. ברפואה המערבית ניתן לאבחן זאת בקלות בבדיקת צואה. קנדידה מאופינת ברפואה הסינית לרוב כחום ולחות במסלולי התלת מחמם וכיס המרה. קנדידה כפיטריה גורמת לבעיות במספר מערכות. הבעיות הנפוצות הן בחלל הפה והלשון ,במערכת העיכול ובנרתיק. ברפואה סינית שוללים דיאטות חריפות מסוגן של הדיאטות הנפוצות לטיפול בקנדידה -ללא קמח חיטה,סוכר,חלב וכו'. אחרי חצי שנה שעבדתי בבית חולים בסין לא ראיתי שום סיני שעשה דיאטה מסוג זה . הפיתרון הסיני משלב תזונה,דיקור,צמחים. בתזונה סינית הרעיון הוא להגיע לאיזון בבעיה זו על ידי הדגשה של מזונות שאינם גורמים לליחה ואינם קיצונים בטמפרטורה שלהם: לדוגמא גלידה היא מזון קר אנרגטי שמייצר ליחה. לעומת זאת מרק כתומים יהיה מזון שמהרמן את מערכת העיכול ומחזק את הצ'י. לחם לבן איכותו ירודה והוא יכול לגרום לליחה לעומת זאת לחם שיפון יתמוך בצ'י ויחזק את האדם. בקיצור-לא הפטרייה היא האויב. יש אדם והוא אחראי לסבל שלו-כזה או אחר. הפיתרון -באדם. הטיפול ברפואה סינית בתסמינים שציינת יהיה בעזרת צמחי רפואה ,דיקור וכאמור -תזונה. רפואה שלימה. טל

מנהל פורום רפואה משלימה