תינוק בן 9 חודשים עם חום

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

27/06/2012 | 17:17 | מאת: אמא

שלום טל, בני בן 9 חודשים . נמצא בפעוטון (10 ילדים), ומאז כל הזמן חולה, כל פעם משהו אחר (דלקת אוזניים, גרון, ברונכיט). בשבועיים האחרונים מגיע לו חום פעם-פעמיים בשבוע. כשאני נותנת נורופן/אקמולי זה עובר והוא חוזר לעצמו. יש לציין כי אין לו ועוד לא יוצאות לו השיניים. הרופא שלו שבודק אותו באופן יסודי אחת ל-3 ימים , לא מוצא את סיבת עליית החום. איזה המלצות אתה יכול לתת לי להפסיק את עלית החום ? תודה אמא

30/06/2012 | 21:18 | מאת: טל בלו

שלום התקררויות כרוניות בילדים מוסברות ברפואה הסינית כחום פנימי ולחות. יש רעיון ברפואת ילדים סינית שנקרא: lingering pathogenic factor הוא מוסבר שכאשר יש מחלה חיצונית שלא מטופלת כמו שצריך או לא בזמן היא מיצרת פתוגן שתוקף את הגוף מבפנים. במצב כזה נראה תינוק הסובל מברונכיט , דלקות אזניים,אדנואידים מודלקים או נזלת כרוני. ברפואה סינית מטפלים בהתקררויות כרוניות בצמחי רפואה סינים על מנת להתמיר את הליחה, דיקור או עיסוי בנקודות אקופנקטורה מסוימות ותזונה-הפחתה של שימוש בחלב פרה,מיצי הדרים ודברי מתיקה. הטיפול בילד הוא קצר מאוד.לילדים אין "הסטוריה רפואית" והם מגיבים מהר לטיפול. זה שיך לתכונה שלהם שהם חיים את הרגע-הכל כאן ועכשיו. לכן גם הטיפול משפיע מהר. מאחל בריאות טל

מנהל פורום רפואה משלימה