אקנה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

13/04/2012 | 10:02 | מאת: גל

שלום, אני בת 28 ומעולם לא סבלתי מחצקונים רבים. בבגרות הופיעו לי פה ושם כמה חצ'קונים אבל לא משהו רציני אלא משהו שיש לכל אחד בבגרות. כאלה שבאים וחולפים מהר מעצמם. לאחרונה- ב8 חודשים האחרונים עור הפנים שלי החל לסבול מאקנה וזה מאוד לא אסטטי. אני תוהה מדועע עכשיו? ולכן אשמח לקבל תשובות לשאלות הבות: 1- האם יש תופעה כזאת שבגיל 30 פלוס מינוס פתאום מופיע אקנה? ואם כן מה הסיבה לכך? 2- ניסיתי לחשוב מה התחלתי לאכול בתקופה האחרונה שלא אכלתי קודם וגורם לי לאקנה ונזכרתי שבאמת ב-8 חודשים האחרונים התחלתי לאכוך אגוזים. לא בכמויות עצומות אך לפני כן לא הייתי אוכלת בכלל. בהתחלה אכלתי כ- 4 אגוזי ברזיל כל יום ואז בגלל שחשבתי זאת הסיבה עברתי לאגוזי מלך - גם 4 אגוזים שלמים כל יום (אני קונה אותם לא מקולפים אלא עם הקליפה ואני מפצחת אותם) . כך שבכל ארוחת בוקר אני אוכלת 4 אגוזי מלך שלמים + בהמלך היום חופן של גרעיני חמניות ללא מלח. האם יכול להיות שכמות קטנה כזאת של גרעינים/אגוזים גורמת לי לפתח אקנה? ואם כן מההסיבה? 3- האם יכול להיות שטחינה גולמית גורמת לי לאקנה? לאחרונה התחלתי לאכול כל יום כף עד שתי כפות של טחינה גולמית בכל יום. 4- שינוי נוסף בתזונה שלי לאחרונה הוא שהתחלתי להוריד משמעותית את כמות הסיבים התזונתיים מהירקות ונפירות כי קודם הייתי אוכלת הרבה ירקות (סלט גדול למשל) אך זה גרם לי לנפיחות בבטן ולתחושת כבדות ולכן היום אני כמעט ולא אוכלת ירקות במהלך היום. אם אני אוכלת אז זה רק בשעות הערב עם ארוחת הערב ואז מדובר בכמות של כמו עגבניה אחת, מלפפון אחד קצת חסה, או שכ- 400 גרם (חצי חבילה) של שעועית ירוקה לארוחת ערב. האם יכול להיות שההפחתה בסיבים התזונתיים גרמה לאקנה? 5- ושאלה אחרונה- אם אלך לרופא עור האם יש בדיקות דם שהוא יכול לבצע שיעידו על הסיבה לאקנה? אצל רופאת נשים הייתי והיא אומרת שבדיקות הדם שלי תקינות. תודה ובבקשה אשמח לתשובה מפורטת בעבור כל שאלה בנפרד.

15/04/2012 | 10:28 | מאת: טל בלו

שלום היווצרות אקנה יכולה להיות תופעה של חוסר איזון הורמונאלי, רגשי (מתח ולחץ) ותזונתי. צריך לבדוק כל אחד מאלה. להתחיל עם בדיקות דם , לבירור מצב הורמונאלי - (ציינת שבדקת) ואז להמשיך עם תזונה שתבחון רגישויות לאגוזים, טחינה וכו'. במקרה זה אולי כדאי להתיעץ עם תזונאית. רפואה שלמה טל

22/04/2012 | 07:51 | מאת: מיכאל

אקנה מופיעים כתוצאה משינוי הורמונלי שעובר הגוף. השינוי יכול לבוא כתוצאה מגיל (בדרך כלל), סטרס או שינוי באורך החיים. למרות שאקנה מופיעים בדרך כלל בגיל ההתבגרות, זה לא אומר שהם לא יכולים לבוא גם בגילאים אחרים. טיפול באקנה לא פשוט. כמובן שינוי בתזונה והיגיינה של מקום תורמים לטיפול, אבל נדרש גם טיפול מקומי. יש הרבה שיטות טיפול. לדעתי השיטה הטובה היא ארומתרפיה. היא מסוגלת לטפל באקנה עצמם וגם לאזן פעילות מערכת הורמונלית. הבלוג שלי http://tevaemet.blogspot.com/

מנהל פורום רפואה משלימה