ויטמין B12

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

15/10/1999 | 18:20 | מאת: גילה

בבדיקות האחרונות התגלה מחסור רב בויטמין B12 , האם יש קשר בין מחסור זה לבין שימוש בגלולות למניעת הריון (מינולט)?

17/10/1999 | 22:30 | מאת: צוות האתר
גילה שלום, בספרות הרפואית מתוארים מספר מקרים של רמה נמוכה של של ויטמין B12 בנשים הנוטלות גלולות למניעת הריון. כמו כן מתוארת ירידה ברמת ויטמינים נוספים אצל נשים המטופלות בגלולות למניעת הריון. ברצוני לציין כי המצב נדיר בנשים הניזונות מדיאטה עשירה בויטמינים, אך במקרים של חסרים דיאטטיים מומלץ להשלים את החסר עם ויטמינים.
31/10/1999 | 22:09 | מאת: אורית

האם יש מידע ברפואה על B12 נמוך מסיבה תורשתית? כמו כן מה עושה אותו אדם כאשר הכולסטרול שלו על הגבול העליון, מבחינת תזונה מתאימה?

מנהל פורום רפואת משפחה