תוספי

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

04/08/2014 | 19:17 | מאת: מאור

שלום. סבי בן 83, חולה אי ספיקת כליות. אנחנו רוצים שיתחיל לקחת תוספים ולכן פנינו. 1) אומגה 3 - האם כדאי לקחת באופן קבוע?-אינו אוכל דגים. מינון? 2) ברזל - 120 בבדיקות דם. האם כדאי לקחת כדי להגיע לערכים טובים? איזה מינון? 3) קו-אנזים q10 - לוקח ססטינים. האם כדאי? באיזה מינון? 4) B12 - 270. האם כדאי לקחת כדי להגיע לבדיקות טובות? באיזה מינון? יש גם משולב עם כל B - אך במינון נמוך - גם וגם??? - חומצה פולית, 400 מק''ג ביום זה טוב? 5) שום ריכוז - כדאי לקחת או סתם? לוקח מיקרופירין 6) ויטמין D - כרגע לוקח 2000 יחב"ל, בשל נמוך- - 57.9. סידן 8.5, וPTH 90. סידן כמה? 7) מגנזיום - 1.7. לקח חודש. נשאר כדור לעוד חדש. לקחת? אשלגן?פרוביוטיק,משהו שאת ממליצה? מולטי ויטמין בנוסף להכל?ויטמין C? פיטוסטרוללים? אם יש דברים נוספים מומלצים, נא רשמי. פשוט הרוב אצלו נורמלי אך נמוך.

10/08/2014 | 18:25 | מאת: קרן

כל מה שהוא לוקח טוב בלי שום קשר לאי ספיקת הכליות אני יודעת שחולים מסוג זה צריכים להיזהר לגבי מגנזיום - תעשה גוגל על זה וזה כנראה מאוד תלוי במצב הכליה לכמות שכדאי לקחת אני הייתי ממליצה להוסיף משהו שעוזר לנקות את מעברי השתן\כליות הרי בן כה וכה הדם עובר בכליות תוסף שן הארי , פטרוזיליה

15/08/2014 | 17:36 | מאת: עינת

15/08/2014 | 17:44 | מאת: עינת

שלום, כמה הערות: 1) אומגה 3 - תמיד כדאי לקחת באופן קבוע בעיקר אם לא אוכל דגים. 2) ברזל - לפי התאמת רופא 3) קו-אנזים q10 - כדאי אפילו לקחת יוביקווינול שזו נגזרת ישירה של Q10 שנספגת יותר טוב 4) אתה יכול להציע מולטי ויטמין 5) שום - למה צריך? 6) ויטמין D אם לא יוצא לשמש שייקח

מנהל פורום רפואת משפחה