חוות דעת נוספת

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

29/05/2014 | 10:15 | מאת: מירה

שלום, לבתי חום גבוה (עד 41) יומיים ושני לילות. ביום הראשון רופאת הילדים אבחנה שמדובר בשיניים. ביום השני בבוקר ביצענו בדיקת דם וביקרנו אצל רופא אף אוזן גרון. המומחה טוען כי יש לבתי דלקת בשתי האוזניים ונתן טיפול של אנטביוטיקה וטיפות אוזניים. בצהריים הגיעו תוצאות בדיקת הדם ורופאת הילדים התקשרה וטענה כי לא מדובר בדלקת אלא במחלה ויראלית וכי לא כדאי לתת אנטיביוטיקה לילדה. מאז הילדה עברה עוד לילה עם חום גבוה מאוד (עד 41) והיא בוכה הרבה וללא תיאבון ונראה כי היא סובלת מכאבים. אשמח אם תוכל לחוות דעתך. תודה

שלום, ההחלטה אם לטפל באנטיביוטיקה או לא תלויה בגורמים רבים, הנשקלים ע"י הרופא הבודק. למשל, חשוב גיל הילד, כמה חמורה נראית הדלקת וכו'. רוב מחלות החום בילדים הינן מסיבה וירלית, ולכן נראה הגיוני לחכות, אבל אם יש לך ספיקות, אפשר לגשת לרופאה לבדיקה חוזרת. לבריאות

מנהל פורום רפואת משפחה