מדידת לחץ דם

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

07/05/2014 | 19:20 | מאת: רון

שלום מה הסיבה שמודדים לחץ דם בתנאי מנוחה מוחלטת? איך זה משקף את רמות הלחץ דם הטבעיות שיש במשך היום? (עבודה, פעילות, מתח וכדומה) גם לגבי דופק מנוחה, קראתי שההמלצה לבדוק מיד בבוקר לאחר שינה, מן הסתם הדופק לאחר השינה שונה מאשר הדופק במשך היום כשהגוף והמוח עובדים. ושאלה לסיום, האם תוסף מגנזיום (400 מ"ג) תורם להורדת לחץ הדם? לפי מה שקראתי זה מרפה ומגמיש את כלי הדם. במידה ויש בזה תועלת, האם אפשר לקחת את זה באופן קבוע? תודה

שלום, התשובה בגוף השאלה: בגלל שערכי לחץ הדם והדופק משתנים בפעילות, יש התייחסות למצב המנוחה שמשקף "בסיס". לא ידוע לי על שימוש במגנזיום להורדת לחץ דם. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה