סודיום

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

03/06/2002 | 20:21 | מאת: דינה

בבדיקת דם שעשיתי התגלה שהסודיום אצלי הוא גבולי. התוצאה שקבלתי היא: 137. (זה הגבול התחתון של הנורמה) מה זה בכלל סודיום? מה תפקידו ואיך אני משפרת את התוצאה?

לקריאה נוספת והעמקה
04/06/2002 | 01:34 | מאת: מיכל

סודיום בעברית זה נתרן - שהוא נמצא בעיקר במלח בישול רגיל. יוני הנתרן נמצאים בגוף בכמות גדולה ומווסתים את חדירת חומרים שונים לתאים לפי הריכוז שלהם. ככל שיש יותר נתרן, לחץ הדם עולה, לכן מזהירים חולי לב לא לצרוך מלח ונוהגים לראות במזון דל במלח מזון בריא יותר. לעומת הרוב שסובלים מלחץ דם גבוה, ישנם מעטים שסובלים מלחץ דם נמוך ולה ם מומלץ לצרוך הרבה נתרן (ולשתות הרבה מים). אם יש לך חולשה, נטייה להתעלפויות או סתם הרגשה לא טובה - תתיעצי עם רופא אם יכול להיות שכדאי לטפל בנושא הנתרן. אם לא - אל תדאגי, הרמה הזו של נתרן לא מסוכנת, יותר מסוכן לאכול הרבה מלח בלי פיקוח רפואי. (אני לא רופאה וכל מה שכתבתי אינו יעוץ מקצועי!)

04/06/2002 | 22:55 | מאת: ד"ר יעל הס

זהו נתרן, שהוא אחד המלחים החשובים בגוף. באופן כללי אצל אדם בריא הגוף יודע לאזן לבד את רמת הנתרן לרמות התקינות, ואם זה נמוך זה יכול לרמז על קושי של הגוף להגיע לאיזון הזה. אם רמת הנתרן היא בנורמה, אין לך מה לדאוג. אם את לוקחת תרופות משתנות (להורדת לחץ דם או בצקות למשל) - צריך לשקול עם הרופא את הנחיצות שלהן ואת האפשרות להחליף אותן במשהו אחר.

מנהל פורום רפואת משפחה