פיסקולציות במרכז החזה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

07/05/2014 | 13:07 | מאת: מורן

שלום רב, שמי מורן בת 29 בחורה בריאה.מזה כ 10 שנים אני מרגישה במרכז החזה בין שני השדיים מאין קפיצה עמוקה ממש כאילו שואבים לי את הלב עם וואקום ומשחררים.זה כל פעם בא בצורות שונות פעם יותר חזק פעם חלש פעם נמשך 10 שניות פעם שניה.זה קורה לעיתים בזמן שאני באה לקחת נשימה עמוקה בזמן בליעה בזמן הקאה ואפילו אתמול מתוך שינה ומיד לאחר מכן הרגשתי צרבת.עברתי בדיקות מקיפות של א.ק.ג אקו לב בדיקות דם שנמצאו תקינות ברוך השם.סובלת מחרדות הרבה שנים לאחרונה התחלתי טיפול תרופתי שנמצא יעיל.השאלה שלי היא כזאת: האם יתכן שמדובר שבקפיצת שרירים כגון:שריר נשימה שריר וושת עצם הבריח עצם חזה או עמוד שידרה? האם יכול להיות מצב שהקפיצות האלה נובעות מלחץ מתח וחרדה כי לפעמים זה קורה שאני לא במתח ולא בחרדב ודווקא די שמחה וצוחקת. שאלה אחרונה אולי בגלל שזה במרכז החזה באברים פנימים זה מרגיש כמו הלב אבל למעשה זה שרירים עמוקים יותר. אשמח לפצח את התופעה הזאת שנמשכת הרבה שנים ומבהילה תודה רבה והמשך יום טוב.

שלום, נראה לי שמדובר בחרדה, בראש וראשונה. אפשרות נוספת: מערכת עיכול: ושט, קיבה. שווה לבדוק. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה