כולסטרול

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

27/03/2014 | 22:15 | מאת: ניר

שלום בן 40, לא מעשן, עודף משקל. בשנה האחרונה ערכי הכולסטרול שלי קצת עלו. (CHOLESTEROL 230.00 MG/DL (120.00- 200.00 *(.........) (LDL-CHOLEST. 156.60 MG/D (60.00- 130.00 *(.........) רציתי בבקשה לשאול: 1. האם ערכים כאלו מצריכים טיפול תרופתי? 2. האם אכילת ביצים בעייתית או שזו לא הסיבה לכולסטרול המוגבר? 3. האם יש קשר בין כבד שומני (שיש לי) לכולסטרול המוגבר? ומה משפיע על מה? 4. באופן כללי, מעבר לעניין המניעה, האם יש דרך לתקן ולנקות את כלי הדם מהכולסטרול או שזה בלתי הפיך וכל מה שניתן לעשות זה למנוע החמרה? תודה

שלום, ההחלטה לגבי טיפול תרופתי תלויה בהרבה גורמים שקובעים את הסיכון למחלת לב (גיל, מין, גורמי סיכון נוספים כגון עישון , יתר לחץ דם וכו'. בד"כ מתחילים עם דיאטה מתאימה דלה בשומנים מן החי, וביניהן ביצים ובפעילות גופנית אירובית. אם אין שיפור בערכי הקולסטרול, ניתן לדון בטיפול תרופתי, שוב - בתלות בסיכון הכללי. עודף שומני דם ומשקל גבוה עלול לגרום לכבד שומני. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה