חיידק בגרון

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

06/03/2014 | 15:38 | מאת: מיכל

בבדיקת משטח גרון התגלה strep.pyog.gr.A איך קבלתי את החיידק. מה זה נשאית החיידק הזה. האם אני מדביקה. האם בני משפחתי צריכים להבדק. יש לי נכדה בת 8 חודשים. מה הטיפול הנכון ומה השלכות של החיידק. רופא המשפחה שלי לא מבין איך זה שיש לי חיידק והגרון לא אדום. ואין לי תסמינים אחרים כמו דלקת בשקדי הלוע. אודה לכם על תשובתכם המיידית. בברכה מיכל

שלום, החיידק מגיע בד"כ מאנשים שהם נשאים , בטיפות מדרכי הנשימה. הדבקה מתחת לגיל שנתיים אינה נחשבת מסוכנת, מבחינת סיבוכים אפשריים במפרקים, לב וכליות. לא ברור לי למה עשית משטח גרון אם לא היית חולה בדלקת גרון. יתכן שאת נשאית? ניתן להוכיח או לשלול זאת ע"י משטח גרון נוסף בזמן הטיפול האנטיביוטי. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה