שיעול עם ליחה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

28/02/2014 | 06:30 | מאת: שני

שלום, אני בהריון. שבוע 4. מזה כמה ימים לא חשה בטוב, כאב גרון, חולשה, כאבי שרירים חום- היה יום אחד 37.7 וירד. נבדקתי אצל הרופא ואמר שכנראה מדובר במשהו ויראלי. למחרת היום שהייתי אצלו התחיל שיעול. בתחילה היה יבש ואח"כ עם ליחה ירוקה. בלילה לא משתעלת, אך ברגע שמתעוררת ומרגישה את הגירוי הזה בגרון מתחילה להשתעל. כרגע אין חום וחולשה ותסמינים נוספים מלבד גירוי בגרון (אולי מהשיעול) והשיעול. האם ליחה ירוקה עדיין מתאימה למשהו ויראלי?? ומה אפשר לעשות במסגרת המגבלות עם ההריון? רוצה לציין שסובלת מאסתמה. תודה.

שבוע 4? לא סביר .(הספירה היא מהוסת האחרונה, כך שיודעים על ההריון לאחר איחור וזה לפחות שבוע 5 ) נשמע כמחלה וירלית של דרכי הנשימה ואיך צורך לשעות משהו מיוחד מלבד מנוחה, שתייה מרובה, תרופות "סבתא" להקלת שיעות וכאב גרון. אם מחמיר, יש להבדק. במקרה הצורך, אפשר לתת אנטיביוטיקה בהריון (מסוגים מסוימים). לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה