דחוף - האם רצוי לקבל זריקה נגד הפטיטיס B?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

23/02/2014 | 17:27 | מאת: אלמוני

הייתה לי כנראה הדבקה אקוטית מתישהו - לא קיבלתי מעולם זריקת HB אבל יש לי נוגדני מעטפת ברמה לא חיסונית 4.38 (10 זה חיסוני); נבדקתי לכל שאר סוגי הנוגדנים והאנטיגנים והכל יצא 0. האם רצוי לקבל זריקה בשלב מאוחר זה (שהרי לקח לנוגדני מעטפת חודשים להתפתח), או שמא הגוף גם ככה 'עושה מה שיכול' ולא צפוי לייצר עוד נוגדנים בעקבות הזריקה? האם זה יעזור רק למנוע הדבקה חוזרת, או גם לוירוס הקיים (שגם כך על פי הנתונים שציינתי אמור להיות בדרך להחלמה)?

28/02/2014 | 19:25 | מאת: דר יעל כוכבי

שלום, אם איך לך את האנטיגן האוסטרלי HBSAG הרי שאינך נשא. מאידך, רמת הנוגדנים שלך נמוכה ואפשר להעלות אותם ע"י חיסון. במיוחד אם אתה עובד בריאות או מתכנן ליסוע למדינות העולם השלישי. לבריאות.

01/03/2014 | 02:22 | מאת: אלמוני

אני מבין שמדובר ככל הנראה בהדבקה אקוטית, דהיינו שאינני נשא (knock on wood) ושזריקה לא יכולה להזיק (לרוב), אבל אני מנסה להבין, שהרי בד"כ נותנים את הזריקה קרוב למועד ההדבקה: א) האם זה באמת אמור להעלות את רמת הנוגדנים, בדומה למצב שנותנים זריקת דחף אחרי שתי הזריקות הראשונות? האם רמה חיסונית הכרחית גם כדי למנוע סיבוכים של הפטיטיס אקוטי(ולא רק הדבקה חוזרת)? ופה זה מתקשר לשאלה כללית: האם ייתכן שאדם עם מערכת חיסון תקינה לא יפתח נוגדנים ברמה חיסונית מלכתחילה, למשל לCMV (יש לי רמה של 5) (אני לא מדבר על מצב של ירידה בנוגדנים עם הזמן)? ב) האם זה נכון שאין כמעט רה-אקטיבציה של הפטיטיס אקוטי (בניגוד להרפס למשל), ושאין לרוב השלכות להפטיטיס אקוטי, אם איננו חמור?

מנהל פורום רפואת משפחה